به گزارش ، مصیب امیری در دومین روز همایش معاونان میراثفرهنگی استانها، با بیان اینکه کاوشها برای نیازهای وزارتخانه و جایی که سئوال یا ابهامی وجود داشته باشد، انجام میشود، بر ضرورت اختصاص بخشی از اعتبارات به حفاظت پس از کاوش تاکید کرد.
وی تصریح کرد: پژوهشگاه بهعنوان نهاد حاکمیتی نیازهای کشور را احصا و بر اساس آنها کاوش میکند. وی با بیان اینکه پژوهشگاه برای تخصیص بودجه به استانها وظیفهای ندارد، افزود: با این وجود برای بررسی، شناسایی و تهیه اطلسهای مختلف هر میزان که استانها اعتبار بگذارد، معادل آن را پژوهشگاه برای ساماندهی اطلس باستانشناسی و دیگر حوزهها اختصاص میدهد.
رئیس پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری به ایجاد شورای پژوهشی در استانها و اعتبارات پژوهشی یک درصد به عنوان دو پیشنهاد مطرح شده از سوی پژوهشگاه اشاره کرد و افزود: تصمیمگیریها و برنامهریزیها با توجه به نیازهای جمعبندی شده در استانها و مشورت با آنها انجام میشود.
وی در توضیح مخالفت با برخی موضوعات از سوی پژوهشگاهها برای صدور مجوزها گفت: پژوهشگاه مخالفتی در هیچ موضوعی ندارد مگر اینکه مواردی وجود داشته باشد، از جمله اینکه برخی استانها درباره کاوشهای انجام شده گزارشی به پژوهشگاه ارائه ندادهاند. رئیس پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری الزام به حفاظت پس از کاوش را نکته مهمی دانست و افزود: بخشی از اعتبارات باید به حفاظت پس از کاوش اختصاص داده و نباید مکان پس از کاوش رها شود. وی در پایان به مشارکت پژوهشگاه در زمینه چاپ کتابها با موضوعهای عمومی، برگزاری نشستهای تخصصی و بزرگداشتها اشاره کرد و افزود: تلاش ما انجام فعالیتها به شکل قانونمند و ضابطهمند و برای کاربرد بهتر است.